Diyarbakır İlanlarda.com Tüm Sektör İlanları

Diyarbakır İlanlarda.com Tüm Sektör İlanları

İİlan, reklam ve hizmet kalitesini önemseyen, seçici müşteriler nitelikli müşterilerdir. Nitelikli müşteriler sizinle fiyat ya da hizmet bedeli pazarlığı yapmazlar
2/5/2018 9:51:17 PM tarihinde eklendi ve 527 kez görüntülendi.

Diyarbakır Tüm Sektör İlanları

Kime Satar Kimden Kazanırsınız?

Pazarlama ve satış iki ayrı uzmanlık konusudur. Bu alanlarda başarısını kanıtlamış olanların dilinden düşürmediği bir söz üzerine konuşmak istiyorum. Derler ki:

‘Herkese satabilirsiniz ancak nitelikli müşteriden kazanırsınız.’

Şayet amacınız insanlara bir şeyler satmaksa bunu başaracağınızdan kuşkunuz olmasın. Herkese mutlaka bir şeyler satabilirsiniz. Ama yaptığınız her satıştan kazanamayacağınızı bilmelisiniz. Piyasaların, sattığı halde kaybeden işletmelerle dolu olduğunun sizlerde biliyorsunuz.

şayet amacınız satarken kazanmak ve bu kazancı keyifli hale dönüştürmek ise, bu durumda NİTELİKLİ MÜŞTERİLER tarafından talep edilir hale gelmeniz gerektiğini unutmayın. Değilse, çok çalışan ancak hak ettiği kadar kazanamayan mutsuzlardan olmanız kaçınılmazdır.

Nitelikli Müşteri Kimdir?

iİlan, Ürün ve hizmet kalitesini önemseyen, seçici davranan müşteriler nitelikli müşterilerdir. Nitelikli müşteriler sizinle fiyat ya da hizmet bedeli pazarlığı yapmazlar. Bu müşterilerin yaptığı pazarlık ‘kalite’ ve ‘garanti’ konusundadır.

Sizinle kurduğu ilk iletişimde ürünün özelliklerini, kalitesini ve garantisini değil de doğrudan fiyatını soran bir müşteri, nitelikli bir müşteri değildir. Eğer müşteri adayınız, vereceğiniz hizmetin içeriğini ve detaylarını öğrenmeden ‘hizmet bedeli olarak kaç para ödeyeceğim?’ diyorsa… bu kişi de nitelikli bir müşteri değildir.

Nitelikli olmayan müşteriler size ve işletmenize zaman kaybettirir, motivasyonunuzu düşürür ve para kazandırmaz! Bir de bonus olarak ucuza aldığı ürün ya da hizmetten memnun kalmayıp satış sonrası sürekli başınızı ağrıtır.

Nitelikli Müşteriler Kimi Tercih Eder?

Nitelikli müşteriler, kurumsallığın ve markalaşmanın sağladığı avantajları keşfeden ve uygulamaya geçen girişimcileri ve yatırımcıları tercih eder.

Nitelikli müşteriler, uzmanlarından edindiği kaliteli eğitimlerle sunduğu ürün ya da hizmet kalitesini geliştiren pazarlama ve satış profesyonellerini tercih eder.

Nitelikli müşteriler, sistemli çalışan ve sunduğu ürünün ya da hizmetin arkasında duran güvenilir markaları tercih eder.

Sonuç?

Keyifli ve sürekli kazanmanız, bulunduğunuz sektörde hangi müşteriler tarafından tercih edildiğinize bağlıdır. Nitelikli müşterilerin tercih ettiği; marka bilinirliği yüksek, kurumsal, sistemli ve kaliteli bir işletme/kişi haline gelmeden keyifli ve sürekli kazanmanın imkansız olduğunu unutmayınız.

Yorumlar