İnternet ilanları

İnternet ilanları

Arama motorlarında görünür olmak büyük önem taşıyor.Önemli anahtar kelimelerde görünürlüğünüz varsa reklam bütçesi ayırmadan iyi iş yapma şansınız olacaktır.
4/16/2017 4:05:51 PM tarihinde eklendi ve 414 kez görüntülendi.

İnternet Reklamcılığı ve ilanlarına Genel Bakış ve Avantajları  

Her firma bir şekilde ürün ve hizmetlerini tanıtmaya ihtiyaç duymaktadır. Hem de eskisinden daha fazla. Günümüzde ürün ve hizmetlerin git gide birbirine benzediği ve bundan sonraki süreçte özellikleri bakımından diğerlerinden daha farklı bir ürününün oluşmasının çok zor olabilir. Bu durumda ne olacak? Firmalar marka imajı ile farklılaşacak bunu da  reklamları ile duyuracaklar. Bunu başaramayan Firmalar sıradan olacak, yoğun rekabette düşük karlarla satılacak. Bu durumda bir başka açmaz var ki, aynı sıradanlığın reklamlar içinde oluştuğu ve reklamlara karşı kullanıcıların da bir körlük yaşadığıdır. Öyleyse başarılı bir ürün için, marka algısı ve reklam yetmiyor, bu reklamın niteliği de önem kazanıyor.

Reklam Kampanyasında Kritik Nokta :  Seçim (ilanlarda.com)

Başarılı bir reklam kampanyasının temel başarı faktörü hedef kitleye ulaşacak mecra seçimidir. Artık ulaşabildiğin kadar kişiye ulaş mantığı eski,  ve pahalı kalıyor. Birebir pazarlama teorisyenlerine göre bu mantık bugün geçerliliğini korusa bile yakın gelecekte tamamen ortadan kalkacak. Bu şu anlama geliyor, artık her birimiz sadece ilgilendiği reklamları görecek,  istemeyen reklamları izlemekten bıkan olmayacak. Reklam veren reklam bütçelerini planlarken yatırım geri dönüşünü düşünecek, ne kadar çok kişiye göründüğü ile değil, ne kadar ilgili kişiye göründüğü ile ilgilenecek. İşte bunları anlatmamızın nedeni laf kalabalığı değil, tüm bunların internet reklamcılığını anlatıyor olmasıdır. İnternet ilanları her ne kadar ilk zamanlarında “marketing” gibi görülse de, şimdilerde hedef kitleye ulaşılabilecek, karavana atış yapılmayacak kanal olarak görülüyor.

ilanlarda.com İnternet Reklamcılığının Farkı Nedir?

Yatırım Geri Dönüşü En Yüksek ve Nisbi Olarak Ucuzdur. Her 1 dolarlık tanıtım yatırımının farklı mecralarda geri dönüşü değerlendirildiğinde internetin yüksek geri dönüşüm gösterdiğini görmekteyiz. Abd’de bir  şirket reklam bütçesinin bir kısmını televizyondan internete kaydırarak satışlarında büyük bir artış sağladığını belirtiyor. Ayrıca internet küçük bütçeli işletme sahiplerinin de küçük bütçelerle reklam vermesini sağlayacak nitelikte bir yapıya sahip. En ölçülebilir bir kanaldır. Diğer bir çok reklam mecrasında ölçümleme için ek araçlarla çalışmak zorundasınız. Ancak internette yaptığınız reklamın değerlendirmesini birçoğu ücretsiz olan yazılımlarla anlık olarak alabilirsiniz. Arama etiketleri ile Gerçek Hedef Kitlenize Ulaşırsınız. Yine internetin kendine has özellikleri sayesinde hedef kitlenizin bulunduğu ülke ya da şehirlerde reklamınız yayınlanabilir. Bunun dışında profilleme imkanı veren web sitelerinde ( üye girişi olan web siteleri gibi) yaş, cinsiyet, eğitim gibi bir çok kritere göre hedef kitlenize uygun seçimler  yaparak reklamınızı yayınlayabilirsiniz.

Türkiye’de İnternet Reklamcılığının Durumu

Türkiye’de reklamcılar derneği verilerine göre %30’la en hızlı büyüyen mecra internet reklamcılığı olmuştur. Bu veriler içerisinde arama motoru reklamcılığı verileri olmadığı göz önüne alınırak büyümenin %50’ler civarında olduğu tahmin ediliyor. Bunda Türkiye’nin genç nüfusunun büyük bir etkisi var. Şu an Türkiye’de, Yaklaşık 11 milyon internet kullanıcısı var ve bunların 4,6 milyonu sürekli internet kullanıyor.İnternet kullanıcılarının çoğunluğu genç ve bu da vakitlerinin büyük bir kısmını internette geçiren tutkulu bir topluluk oluşturuyor. Buna rağmen henüz internet reklamcılığı emekleme aşamasında. Örneğin ABD de yıllık internet reklam harcamaları 13 milyar dolar civarında iken Türkiye’de bu rakam 13 milyon dolar seviyesinde. Bu da henüz Türk reklam vereninin eski alışkanlıklarından  vazgeçemeyerek internet reklamcılığına yeterli reklam bütçelerini ayırmadığını gösteriyor. Önümüzdeki yıllarda internet reklamcılığının dramatik bir şekilde büyüyerek yayılacağını ön görüyoruz. Artık reklam yapmak sadece büyük bütçeli firmaların tekelinde olmayacak, küçük bir işletme de kendi ürünün reklamını rahatça ve ucuza yapabilecek.

Arama Motoru Pazarlama ve ilanlarda.com Reklamı

İnternet reklamlarının faydalarından bu karda bahsetmişken, internet reklamcılığının da kendi içerisinde dinamiklerini köklü bir biçimde değiştiren “Arama Motoru Pazarlama”sından bahsetmeden olmaz. AC Nielsen’nin araştırmasına göre internette yapılan online aktivitelerin %65’i arama, %63 ü e-posta oluşturuyor. Arama aktiviteleri için kullanıcılar %97 oranında arama motorlarını kullanıyorlar. O halde arama motorlarında görünür olmak büyük önem taşıyor. Hatta ilanlarda.com gibi internet reklam sitelerind şirketinizin, firmanızın, emlak ofisinizin, nakliye şirketinizin vb işletmeler için ücretli veya ücretsiz üyelik yaptırdıysanız arama motorlarında önemli anahtar kelimelerde görünürlüğünüz varsa reklam bütçesi ayırmaksızın iyi  iş yapma şansınız olacak. Arama motorlarının doğal sonuçlarında ilk sayfalarda görüntülenmiyorsanız başta ilanlarda.com ilan ve reklam sitesi olmak üzere ücretli anahtar kelime reklamcılığı programlarına katılarak bunu sağlayabilirsiniz.

Yorumlar