Dijital Pazarlama İLANLARDA.com

Dijital Pazarlama İLANLARDA.com

Yapılan araştırmalarda alıcıların yüzde 91’ri ilanlarda.com’da olduğu gibi web siteleri aracılığıyla gayrimenkul araştırmalarını online olarak yapmaktadırlar.
7/25/2018 9:44:49 AM tarihinde eklendi ve 1022 kez görüntülendi.

 ilanlarda.com Dijital Pazarlama

www.İlanlarda.com genel Koordinatürü Hayri Karatay"İnternetin hayatın her alanına girdiği günümüz çağında, dijital pazarlamayı etkili bir şekilde kullanamayan, daha doğrusu değişen ve gelişen dünya trendine ayak uyduramayan gayrimenkul danışmanlarının başarılı olabilme şansı artık oldukça düşük" dedi.

İlanlarda.com dijital emlak pazarlama

İnternetin hayatın her alanına girdiği günümüz çağında, dijital pazarlamayı etkili bir şekilde kullanamayan, daha doğrusu değişen ve gelişen dünya trendine ayak uyduramayan gayrimenkul danışmanlarının başarılı olabilme şansı artık oldukça düşük.

Günümüzde ev alıcılarının sadece yüzde 19’zu ev ararken gazete ilanlarına bakmaktadır. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki alıcıların yüzde 91’ri www.ilanlarda.com’da olduğu gibi web siteleri aracılığıyla gayrimenkul araştırmalarını online olarak gerçekleştirmektedirler.

Gayrimenkul sektörüne müşteri açısından bakarsak, iki temel müşterimiz var. Bunlardan ilki mal sahibi, ikincisi de malı talep eden kişi. İkisi de müşterimiz olmasına rağmen, yıllar boyunca pazarlama yöntemlerinde hep birinci tip müşteriye yönelerek; güçlü portföy anlayışıyla ikinci tip müşterinin talep yaratacağı anlayışı benimsenmiş. Emlak ofislerinin yıllar boyunca portföy odaklı faaliyet göstermesi de bu nedenle olmuş. Ama burada pazarlamanın temel fonksiyonu olan talep için talebin satın alma faaliyeti ile desteklenmesi gerektiği kuralı atlatılıyor. Alıcı veya yatırımcı bilmediği gayrimenkulü almaz, bu nedenle de talep oluşmaz. Sözün özü siz ülkenin en iyi gayrimenkullerine de sahip olsanız, onları tanıtamadığınız sürece, onunla ilgilenebilecek kişilere ulaşamadığınız sürece, orada bir talep oluşması çok zor. Reklam tarafsız bir iletişim değil, biçimlendirilmiş bir iletişimdir. Dijital pazarlama yöntemleri sayesinde önceki yılların bu eksik yönlerini giderebilmek artık mümkün.

Gayrimenkul sektünde iternet kullanımı

Son 9 yılda 30 kat kullanım artışı gösteren, her 20 haneden 15’şinde internet kullanılan bir ortamda, gayrimenkul danışmanları için büyük bir potansiyel var. Dijital pazarlama sayesinde hizmetinizi direkt olarak hedef kitlenize ulaştırma imkanı pazarlama yöntemlerine göre hem çok ucuz hem de daha çok kişiye ulaşabilme imkanı var. Eskiden olduğu gibi sadece el ilanları ya da gazete ilanları gibi kısıtlı bir şekilde değil; web sitesi, hedefli banner çalışmaları, marketing, mailing, sosyal medya ve özel videolar gibi çok çeşitli argümanlar kullanılabiliyor. Farklı platformlar size farklı özelliklerde hedef kitleler dahi sunuyor. Bu sayede hem risklerinizi hem de pazarlama giderlerinizi daha doğru şekilde planlayabiliyorsunuz.

Pazarlama stratejilerinde herkesin gayrimenkul müşterisi olmadığını mutlaka bilmek gerekir. Dijital pazarlamada pazarınızı kendinizin ayarlamanıza izin veriyor olması. Kampanyalarınızı sosyal, demografik ve coğrafi unsurlara göre ele alabiliyor, elinizdeki gayrimenkulü örneğin 25 yaş üstü, evli veya evlenmek üzere olan, orta gelir üstü, mesleği olan birine direkt olarak ulaştırabiliyorsunuz. Ayrıca bu kriterlerde yüzlerce kişi bulabiliyorsunuz. İşte dijital pazarlamanın gücü de geleneksel pazarlamadan farklı olarak talep yaratmak için bu talebin satın alma gücüyle desteklenebilme potansiyelini ortaya çıkarıyor.

Yorumlar