Emlak Ofisi ile Çalışmak ve Değiştirmek

Emlak Ofisi ile Çalışmak ve Değiştirmek

Evinizi ilanlarda.com'da satmak, listeleme işlemini tamamen atlamanıza ve geleneksel bir alıcı bulmak için bir aracı kullanmanıza gerek kalmadan da evinizi satabilirsiniz.
1/29/2019 5:12:36 PM tarihinde eklendi ve 1683 kez görüntülendi.

Satıcının Emlak Ofisi ile Çalışması ve Değiştirmesi

Mevcut listeleme Emlak acentenizin işi bitirmemesi farkına varmak, özellikle de emlak acentenizle sorumluluklarını belirleyen imzalı bir sözleşmeniz varsa, çok az olabilir.

İyi haber şu ki, pek çok satıcı, sözleşmenin süresi dolmamış olsa bile, bir ya da başka bir sebeple emlakçıları değiştiriyor  yada devre dışı bırakıyor. Ancak iki tarafın da dostane bir şekilde ayrılmaya istekli olmaları gerekir ve emlak temsilcinize işlerin yolunda gitmediğini bildirmek için doğru bir yol vardır.

Emlakçıları değiştirme nedenleri

Bir satıcının yeni bir Emlak acentesine geçmeye karar vermesinin birçok nedeni vardır. İşte en yaygın olanlardan birkaçı:

İletişim eksikliği: Emlak Temsilcinizi aradığınızda cevap vermiyor ve genel olarak ulaşması zor ya da gösterilerden sonra güncelleme yapmıyor.

Eksik pazarlama taktikleri: Gayrimenkul Acenteniz , girişlerinizi birden fazla kanalda tanıtmak için fazla çaba sarf etmiyor. Ücretli pazarlama seçeneklerine yatırım yapmıyorlar ya da profesyonel fotoğrafçılık sunamayabilirler.

Güvenilmez veya kullanılamıyor: Gayrimenkul Temsilciniz size gösteriler için önceden bildirimde bulunmuyor veya randevuları kaçırıyor.

Bilgilendirilmemiş veya pazara yabancı: Emlak Acenteniz yerel pazar hakkında yeterince bilgi sahibi değil, alıcılardan oluşan bir ağdan yoksun veya uygun bir liste fiyatı önerme deneyimine sahip değil.

İlgilenmedi: Emlak Danışmanınız, doğrudan birlikte çalışmayı beklerken tüm görevlerini ekibine veya bir asistanına aktarır.

Anlaşmazlık: Siz ve Danışmanınız, satış fiyatı, pazarlama stratejisi ve pazarlıkların nasıl yapılacağı gibi önemli konularda farklı görüşlere sahip olabilirsiniz.

Sahtekârlık: Emlak Temsilciniz bilgi vermez veya size tüm teklifleri bildirmez - bu genellikle bir sözleşmenin ihlali ve etik bir ihlaldir.

Tutum: Emlak Temsilciniz potansiyel alıcılara, diğer temsilcilere veya size karşı kaba davranır.

Emlak listeleme anlaşmaları

Emlakçıları değiştirmeyi düşünüyorsanız, başvuruda bulunmanız gereken ilk şey, resmen “münhasır satış hakkı”, “açık liste” veya “münhasır ajans” olarak adlandırılan mevcut liste sözleşmenizdir. yasal olarak bağlayıcı bir belge olduğu için dikkatlice.

İlk önce son kullanma tarihini kontrol edin. Sözleşmenin sonuna ulaştıysanız, acenteleri problemsiz olarak değiştirebilirsiniz (sözleşmenin uzunluğu genellikle bölgenizdeki evlerin ne kadar hızlı satıldığına bağlıdır). Ancak, sözleşmeniz hala geçerliyse ve erken sonlandırmak istiyorsanız, en iyi yolu bulmak için gereken özeni göstermeniz gerekir.

Bir acente ne zaman komisyona hak kazanır?

Genel olarak konuşursak, bir satıcı, satıcı adına bir işi tamamladıysa komisyonuna hak kazanır. İşe örnek olarak fiyatlandırma önerileri sunmak, evi hazırlamak veya pazarlamak ya da potansiyel alıcılara ulaşmak verilebilir.

Emlakçıların müşterileri için imza sözleşmesi imzalama anlaşmaları yapmasının nedeni, eviniz için bir alıcı bulmak için yaptıkları tüm ön işleri için tazminat almalarını sağlamaktır. Temsilci, bir teklifin alındığı anda satıcının sözleşmeyi iptal etmesini ve ardından ödeme komisyonunu atlamasını engeller.

Çoğu listeleme sözleşmesi ve özellikle satmaya özel listeleme sözleşmesi sözleşmesi, bir aracının komisyonuna söz verildiğinde dikte eden aşağıdaki maddeleri içerir:

Liste temsilcisi alıcıyı bulduğunda: Gayrimenkul Temsilciniz alıcınızı (veya alıcınızı temsil eden alıcının temsilcisini) bulduysa ve fiyat ve şartları kabul ediyorsanız, temsilciniz komisyonlarından sorumludur.

Bir alıcı tam fiyat teklifi verdiğinde: Gayrimenkul Temsilciniz size tam fiyat teklifi getirirse ve kabul etmiyorsanız, temsilci yine de komisyonu nedeniyle olabilir.

Satıcı kendi alıcısını bulduğunda: Kendi alıcınızı bulsanız bile, sözleşmenizin şartlarına bağlı olarak Emlak acenteniz yine de komisyon hakkına sahip olabilir. Emlak Acenteleri genellikle komisyonlarında telafi edilen pazarlama için para harcıyorlar ve nihayetinde alıcının nereden geldiğine bakılmaksızın bu parayı harcıyorlardı.  

Listeleme aracısı bir tedarik maddesi yanına getirdiğinde : Yeni bir Gayrimenkul acentesiyle yeniden itiraz ederseniz, ancak önceki bir alıcı geri geldi ise, ilk alıcıya komisyonu borçlu olabilirsiniz, çünkü alıcıyı orijinal olarak buldular. Bu madde genellikle belirli bir süre için geçerlidir, yani bir yıl içinde.

Emlakçıları değiştirme adımları

Giriş sözleşmenizin sona erme tarihine ulaşmadıysanız, yeni bir aracı bulmadan, sahibinden satılık bir satış yapmadan veya bir yatırımcıya satmadan önce erken bir sonlandırma talebinde bulunmanız gerekir.

Bu kontrol listesi başlangıç noktası olmalı. Her türlü sözleşmeyle ilgili olarak her zaman bir avukata danışın.

1. İptal maddesi için sözleşmeyi kontrol edin

Bir iptal maddesi, belirli bir miktarda önceden bildirimde bulunmadığınız sürece sözleşmeyi cezasız bırakmanıza izin verebilir.

2. Para cezasını değerlendirin

Anlaşmayı erken iptal etmenin cezası veya cezası olup olmadığına bakın.

3. Acentenizi en kısa sürede bilgilendirin

Emlak Temsilcinizin kendinizi kör hissetmesini istemiyorsunuz, bu yüzden en kısa zamanda mutlu olmadığınız ve ayrılma yollarını istediğinizi öğrenirsiniz. Temsilcinizle iyi bir ilişkiniz varsa, iptal ücretlerinden feragat etmeye istekli olabilirler - bu saygın Emlak temsilcileri arasında yaygındır.

4. Yazılı olarak koyun

Gayrimenkul Temsilcinizi sözlü olarak bilgilendirdikten hemen sonra, iptal isteğinizi yazılı olarak bildirmek istersiniz. Belirli bir format gerekmez, ancak profesyonel kalmasını isteyebilirsiniz ve belki de iptal etmenin birkaç somut nedenini listeleyebilirsiniz.

5. Acentenizden iptal mektubunu imzalatmasını isteyin

Gayrimenkul Temsilcinizden, mektubu imzalayıp size iade ederek mektubu onaylamasını isteyin. İdeal olarak, iptal etmeyi kabul ettilerse, bir veya iki gün içinde imzalarlar.

6. Onların aracıyla veya aracıyı yönetme

Emlak Temsilciniz sözleşmeden ayrılmayı reddettiği takdirde, genellikle broker, takım lideri veya yönetici komisyoncu olan amirleriyle görüşün ve durumu açıklayın. Size ekipten başka bir ajan tayin etmeye istekli olabilirler, böylece işinizi tamamen kaybetmezler.

Emlakçıları dostça değiştirmek

Emlakçı ile iyi ilişki kurmasanız bile, dostça ayrılmak herkesin yararınadır. Sonuçta, aracın yolunuzda evinizle ilgilenebilecek bir alıcısı olması olası! Her iki tarafın da işbirliği yapması durumunda, giriş sözleşmenizi iptal etme konusunda bir karara varmak daha kolaydır.

Nazik olun:  Emlak Temsilcinize çalışmaları için teşekkür ederek başlayın. Sizin için uygun olmasa bile, harcadıkları çabanın takdirini gösterin.

Erken bilgi verin: İşe yaramazsa  hissettiğinizde, onlara bildirin. Zamanlarını boşa harcamak istemezsin.

Yasallıkları tartışın:  Sözleşme ile ilgili yapılması gerekenleri sormak konusunda açık olun.

Yönlendirme isteyin:  Mevcut Emlak temsilcinizin sizin için yeterli zamanı olmadığından ve kabul ettikleri için yollar ayırıyorsanız, başka bir temsilciye başvuru isteyebilirsiniz.

Son haline getirin:  Bir kenara atmaya karar verdikten sonra, işe yaramayacağını biliyorsanız, kaldıkları hakkında konuşmaları için izin vermeyin.

Ne zaman çalışmalı?

Giriş işleminin erken aşamalarındaysa ve acentenizden mutsuz hissediyorsanız, kovmadan önce bunu iletin. Birlikte çalışmaya alışkın olmamanız ya da bazı ihtiyaçlarınızı yanlış anlamaları mümkündür. Sözleşmeden çıkmadan önce durumu düzeltmeye ve birlikte çalışmak için net beklentiler belirlemeye çalışmakta fayda var.

Emlakçım ile anlaşmamı bitirdim. Şimdi ne olacak?

İlk liste temsilcinizle başarılı bir şekilde ayrıldıktan sonra, evinizi satmakta nasıl ilerleyeceğinizi ve yeni bir ajan kiralayıp kiralamayacağınızı anlamanın zamanı geldi.

Yeni bir ajan bul

Yeni bir emlakçı anlaşmayı planlıyorsanız, aynı hatayı iki kez yapmayın. İşte yeni bir ajanda aranacak şey. Ve nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız, ilanlarda.com'un Ajan Bulucu aracıyla yerel bölgenizdeki ajanların bir listesini (ayrıca yardımcı müşteri incelemeleri) bulabilirsiniz .

Yönlendirmeleri isteyin: Arkadaşlardan ve aile üyelerinden gelen öneriler paha biçilmez olabilir, ancak yalnızca yükümlülüğü olmayan birini işe almadığınızdan emin olun. Son zamanlarda gerçekten satmış olan insanlardan referansları arayın.

Sunumların listelenmesini isteyin: En az üç Emlak temsilcisi ile görüşün ve onların teklif edilen bir pazarlama stratejisinin yanı sıra evinize ve mahallenize özel verilerle hazırlanmasını isteyin.

Yeni bir temsilciyi dikkate almayın: Yeni bir Emlak temsilcisi, kendilerini kanıtlamak için iki kat daha fazla çalışabilir ve hala tam hizmet sunumu sunarken, komisyonlarını indirmeye istekli olabilirler.

Ekiplerin nasıl çalıştığını anlama: Emekli veya çok popüler bir yerel emlak ofisi ile çalışmayı düşünüyorsanız, asıl emlak ofisi değil, ekibindeki birisiyle çalışmaya başlayabileceğinizi unutmayın. Bazı ekiplerin tek bir işlemde dört veya daha fazla kişi çalışıyor, bu yüzden kiminle uğraştığınızı bildiğinizden emin olun.

Tanınma, hesap verme ve endüstri grupları hakkında bilgi isteyin: Lider Gayrimenkul ajanları, yıllık satışlara dayanarak genellikle pazarlarının yüzde 10'unda oldukları için tanınır. Ayrıca, çok çeşitli alıcı temsilcilerine erişmelerini sağlayan ağ gruplarının bir parçası olup olmadıklarını da sorun.

Beklentileri belirleyin: Bir Gayrimenkul aracısında aradığınızı en başından itibaren açık tutun. Eski Gayrimenkul temsilcinizle neyin iyi gitmediğine dair bir bilgi verin, böylece yeni Emlak temsilcisi, aradığınız hizmeti sunup sunamayacağını size bildirme şansına sahip olacak.

Dikkatlerini tam olarak çekeceğinizden emin olun: Bir emlakçıya ait tüm hizmetleri istiyorsanız, ihtiyaç duyduğunuzda hazır olacak bir tam zamanlı profesyonel ajan  Anlştığınızdan emin olun.

Sözleşmeyi gözden geçirin

İkinci kez, bir sözleşmede ne arayacağınızı bileceksiniz. Kendinizi aynı durumda bulmanız pek mümkün olmamakla birlikte, yeni sözleşmedeki iptal şartını gözden geçirmek yine de akıllıca.

Emlak Temsilcinizin de kendilerini korumak zorunda olduğunu unutmayın; bu nedenle anlaşma, Emlak acentesinin komisyonlarını alması gereken koşulları açıklamalıdır.

Son olarak, yeni Emlak temsilcinizle konuştuğunuz herhangi bir şeyin yazılı olarak belgelendiğinden emin olmalısınız - profesyonel fotoğrafçılık için para ödeyecekleri, dahil edilen pazarlama türleri ve açık evlerin ne zaman yapılacağı ve ne kadar olacağı gibi önceden bildirim alacaksınız.

Alternatif düşünün

Evinizi satmak için her zaman geleneksel bir emlakçı kullanmak zorunda olmadığınızı unutmayın – ilanlarda.com Tekliflerine satmak başka bir seçenektir. Evinizi ilanlarda.com'da satmak, listeleme işlemini tamamen atlamanıza ve geleneksel bir alıcı bulmak için bir aracı kullanmanıza gerek kalmadan da evinizi satabilirsiniz.

Yorumlar