Emlak Ekspertiz Raporu Zorunluluğu Geliyor

Emlak Ekspertiz Raporu Zorunluluğu Geliyor

gayrimenkul satacak olanlar, değerleme şirketlerinden ekspertiz raporu alacak. Tahminen 250-300 liraya temin edilecek raporla tapuya gidip gerçek değer üzerinden satış gerçekeleşecek.
1/19/2019 1:18:50 PM tarihinde eklendi ve 803 kez görüntülendi.

Gayrimenkule Ekspertiz Raporu Zorunluluğu Geliyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan ara formülle gayrimenkullere ekspertiz raporu zorunluluğu geliyor. Ekspertiz raporlarında gayrimenkulle ilgili her türlü sorun rapor halinde değerlendirilecek.

Ev, arsa, iş yeri gibi gayrimenkul satışına ‘gerçek değer’ zorunluluğu getiriliyor. 2022 yılında hayata geçirilecek uygulama öncesinde vergi kaybını önlemek için ara formül hazırladı.

Hızlı satış imkanı

Gayrimenkulünü hızlı satmak isteyenler için fırsat olarak görülen ekspertiz raporunun birçok avantajı bulunuyor. Tapu satışında değerleme raporlarının zorunlu tutulması alıcı ve satıcıların hızlı ve güvenli satış yapmalarını sağlıyor.

Vergi kaybı önlenecek

Yeni dönemde yürürlüğe girecek formüle göre gayrimenkul satacak olanlar, değerleme şirketlerinden ekspertiz raporu alacak.  Tahminen 250-300 liraya temin edilecek raporla tapuya gidip gerçek değer üzerinden satış gerçekeleşecek.

Zorunlu olacak

Önümüzdeki yılın programda yer alan ve Aralık sonuna kadar iş birliği yapılacak kurumlar tarafından gayrimenkul değerleme sistemi geliştiriliyor. Özellikle imar planları ve revizyonlarıyla ortaya çıkan toplu değerleme sistemine yönelik veri ve değerleme standartlarının oluşturulacağı sistemle gayrimenkul sektöründe dengeler değişecek.

Yorumlar