Emlak Şirketinize Dinamik Bir Yüz Kazandırmak

Emlak Şirketinize Dinamik Bir Yüz Kazandırmak

Emlak şirketi olarak çalışanlarınıza yüksek komisyon oranları sunuyor olmanız, kaliteli personellerin sizi tercih etmesi için etkili bir unsur olabilir.
6/6/2017 5:49:27 PM tarihinde eklendi ve 403 kez görüntülendi.

Emlak Şirketinize Dinamik Bir Yüz Kazandırmak İçin

 Gayrimenkul Emlak Uzmanı  Hayri Karatay’ın verdiği ipuçları

Bundan birkaç yıl önce emlak sektöründe en önemli sorunlardan biri emlak ekibine katılacak iyi genç yeteneklerin bulunamamasıydı.Günümüzde Y kuşağının öne çıkması ile bu sorunun biraz değişmeye başladığını söylemek mümkün. Ancak sorunun hâlâ devam ettiği kesin. Emlak firması olarak çalışanlarınıza yüksek komisyon oranları sunuyor olmanız, kaliteli personellerin sizi tercih etmesi için etkili bir unsur olabilir. Ancak en iyi performansı gösterme potansiyeli olan personellerin sizi tercih etmesi çok daha önemlidir. Peki iyi emlak personelini kendinize çekmek için onlara ne gibi şeyler sunmalısınız?

 Emlak Uzmanı Karatay Her şey, iyi dijital emlak sistemlerinin sunulması ile başlar diyor.

Eğer emlak işletmenizde daha çok Y kuşağından kişiler ile çalışmak istiyorsanız, onların hayatlarının önemli bir bölümünü kapsayan özellikler üzerine kendinizi geliştirmeniz gerekir. Örneğin sosyal medya bunlardan biridir. Firma olarak sosyal medyadaki varlığınızı iyi hale getirirseniz, bu durum işe alacağınız yetenekli personelleri etkilemeniz için önemlidir. Şüphesiz bu sizin için zaman alabilir ancak günümüzde hâlâ dijital varlığı sıfır olan emlak firmalarının kendilerini geliştiremeyeceklerini ve Y kuşağı personelleri tarafından tercih edilmeyeceğini unutmayın. Uygulamaya LinkedIn gibi iş arama sitelerine giriş yaparak başlayabilirsiniz. Bu gibi platformlardan firmanız için ihtiyacınız olan uygun emlakçılara ulaşabilirsiniz. Ancak sadece bir profil oluşturmanız yeterli değil. Aynı zamanda çalışacak bir emlak firması arayanların arama motorlarında yaptıkları aramaları takip ederek onlara uygun içerikler ile profilinizi donatmanız gerekir. Bunu, web sitenizin Google arama sonuçlarında birinci sayfasında çıkması için çabalamak gibi. Aynı şeyi LinkedIn profilinizde de uygulayın.

Gayrimenkul Uzmanı Karatay Emlakçılık kültürünüzü online emlak markanız ile birlikte sergileyin diyar.

Google çalışanları neden şirketleri ile çalışmaktan son derece memnunlar? Bu sorunun cevabı için çok sayıda sebep sayılır ama aslında basit bir nedeni vardır. Şirket yöneticileri, çalışanlarını günlük olarak başarıya ulaştıracak yerleşik sistemlere ve bir çalışma kültürüne sahipler. Emlak firmanızda bir çalışma kültürü oluşturur ve bu kültüre uyum sağlamak için gereken özellikleri açıkça belirtirseniz, yaratıcı ve başarılı emlak personelleri tarafından mutlaka fark edilir. Bunun için personelinizin sahip olması gereken nitelikleri tanımlayın. Şirketinizin hedeflerini ve misyonunu açıklayın. Şirketinizin hedeflediği en üst nokta nedir? Hedeflere ulaşmak için izlediğiniz yolda nasıl bir bakış açısına sahipsiniz? Piyasadaki rakip firmalardan ayrılmak için ve personelinize bu konuda kolaylık sağlamak için ne gibi destek sistemlerine sahipsiniz? Tüm bu soruların cevabını açıkça sunun ve onlardan ne beklediğinizi de net belirtin.

 Emlak Uzmanı Karatay Rakip firmaların onlara sunamayacağı teşvik edici özellikler sunmalısınız diyor.

Gayrimenkul markanızı rakiplerinizden nasıl ayırt edeceğinizi öğrenmenin en iyi yolu, hangi firmaların neler sunduğunu öğrenmek ve onların sunduklarından daha farklılaşmanızı sağlayacak bonus teşvik hazırlamaktır. Örneğin satış ekibinize alacağınız bir emlak çalışanına özel web sitesi sunmak, ofis ücretlerinin düşürülmesine yardımcı olmak, farklı dijital pazarlama araçlarını sunmak gibi farklı teşvikler verebilirsiniz. Çalışanlarınıza sunacağınız bu tip bonuslar, diğer firmalar arasında tercih edilmeniz için önemli bir sebep olabilir.

Yorumlar