Erzurum Emlak Al Sat

Erzurum Emlak Al Sat

ilanlarda.com 2019 yılında da en uygun emlak ofisleri ilanları, arab ilanları, iş ilanları ve diğer tüm sektör ilanları hem ücretsiz hem sınırsız
5/17/2017 10:31:18 PM tarihinde eklendi ve 454 kez görüntülendi.

Gayrimenkul Al | Sat | Kirala | Kazan | Erzurum

İlanlarda.com’da 2019 yılı için en uygun emlak ilan platformu.

Evet ev fiyatları ülkemizde, özellikle de büyük şehirlerde çok hızlı bir yükseliş gösteriyor ancak hala uygun fiyata da ev bulma şansınız va.Ev almak isteyenlerin en büyük sıkıntısı fiyatların yüksekliği. Israrcı olursanız, iyi takip ederseniz, gelişecek bölgeleri seçerseniz ya da en azından başka şehirden ev almayı da göze alırsanız, uygun fiyata ev bulmanız mümkün.

Takipçi olun

Emlak ilanlarını düzenli olarak kontrol edin. Gerekirse yakın çevredeki emlak ofislerine de iletişim bilgilerinizi verin. Çünkü zaman zaman normal fiyatının altında satılan evler çıkabiliyor. Örneğin aynı evi 1 yıl yüksek fiyat isteyip satamayan bir kişi, aniden fikir değiştirip fiyatı da çok kırıp satabiliyor. Yani siz uzun süredir satılmayan bir ev için istenen fiyatın altında bir fiyat da teklif edebilirsiniz. Zaten ev pazarlığınızda siz de verebileceğiniz teklifi karşı tarafa sunun. Emlak sitelerini de sık sık takip etmek işinizi kolaylaştıracaktır.

Şehir dışı evlere göz atın

Eğer şehir içinde ya da merkezi yerlerde istediğiniz fiyata ev alamıyorsanız biraz daha uzağa gitmeyi göz alın. Zaten öyle hızlı büyüme sergiliyoruz dışarıdaki semtler bir süre sonra merkezi bir yer haline gelebiliyor. Ya da bir süre bu evi kiraya verirsiniz bir kaç yıl sonra bu bölge gelişince satarsınız ya da belki de oturmak isteyebilirsiniz.

İlle de istanbul'dan almak zorunda değilsiniz

Eğer İstanbul, İzmir, Bursa, Adana gibi emlak fiyatlarının sürekli arttığı şehirlerden ev satın alamıyorsanız yakın yerlere göz atabilirsiniz. Örneğin İstanbul yakınlarında Çerkezköy, Saray, Kırklareli gibi yerlerde 100.000 TL'ye ev satın almanız mümkün. Kira gelirleri de 600-700 TL civarında. Tabi bu fikri yatırım için ev almak isteyenlere öneriyoruz.

İçi yenilenmiş mi?

Aynı ayarda bir evin içi yenilenmiş hali daha yüksek fiyata satılabiliyor. Böyle bir durumda içi yenilenmiş evin büyüsüne hemen kapılmayın. Daha ucuza bulabiliyorsanız içi yenilenmeyen evi de satın alabilirsiniz. Çünkü örneğin 30.000 TL harcayıp içini yenileyen bir kişi bunu evin fiyatına en az 50.000 TL olarak ekler. Genelde harcanan masraftan daha çoğu istenir. Bu tadilat işini gözünüzde çok büyütmeyip kendiniz yapmayı deneyin. Hem de evinizi kendi zevkinize göre dekore etmiş olursunuz.

Yorumlar