İlan ve Reklam Kampanyası;

İlan ve Reklam Kampanyası;

ilanlarda.com internet reklam sitesinde iş ilanları emlak ilanları, araba ilanları, eleman ilanları için ücretli veya ücretsiz ilan verebilirsiniz.
7/5/2017 1:46:17 PM tarihinde eklendi ve 1678 kez görüntülendi.

 İnternet Reklamcılığının Durumu:

İlanlarda.com ilan ve reklam kampanyası;

Türkiye’de reklamcılar derneği verilerine göre %30’la en hızlı büyüyen mecra internet reklamcılığı olmuştur. Bu veriler içerisinde arama motoru reklamcılığı verileri olmadığı göz önüne alınarak büyümenin %50’ler civarında olduğu tahmin ediliyor. Bunda Türkiye’nin genç nüfusunun büyük bir etkisi var. Şu an Türkiye’de,

Yaklaşık 11 milyon internet kullanıcısı var ve bunların 4,6 milyonu sürekli internet kullanıyor.

İnternet kullanıcılarının çoğunluğu genç ve bu da vakitlerinin büyük bir kısmını internette geçiren tutkulu bir topluluk oluşturuyor.

Buna rağmen henüz internet reklamcılığı emekleme aşamasında. Örneğin ABD de yıllık internet reklam harcamaları 13 milyar dolar civarında iken Türkiye’de bu rakam 13 milyon dolar seviyesinde. Bu da henüz Türk reklam vereninin eski alışkanlıklarından vazgeçemeyerek internet reklamcılığına yeterli reklam bütçelerini ayırmadığını gösteriyor.

 Önümüzdeki yıllarda internet reklamcılığının dramatik bir şekilde büyüyerek yayılacağını ön görüyoruz. Artık reklam yapmak sadece büyük bütçeli firmaların tekelinde olmayacak, küçük bir işletme de kendi ürünün reklamını rahatça ve ucuza yapabilecek.

Arama Motoru Pazarlama ve İlanlar

İnternet reklamlarının faydalarından bu kadar bahsetmişken, internet reklamcılığının da kendi içerisinde dinamiklerini köklü bir biçimde değiştiren “Arama Motoru Pazarlama’sından bahsetmeden olmaz. İlanlarda.com  ’un araştırmasına göre internette yapılan online aktivitelerin %65’i arama, %63 ü e-posta oluşturuyor. Arama aktiviteleri için kullanıcılar %97 oranında arama motorlarını kullanıyorlar. O halde arama motorlarında görünür olmak büyük önem taşıyor. Hatta ilanlarda.com gibi internet reklam sitelerinde şirketinizin, firmanızın, emlak ofisinizin, nakliye şirketinizin vb işletmelerini  ayrıca  iş ilanları emlak ilanları, araba ilanları, eleman ilanları için ücretli veya ücretsiz üyelik yaptırdıysanız arama motorlarında önemli anahtar kelimelerde görünürlüğünüz varsa reklam bütçesi ayırmaksızın iyi  iş yapma şansınız olacak. Arama motorlarının doğal sonuçlarında ilk sayfalarda görüntülenmiyorsanız başta ilanlarda.com olmak üzere ücretli anahtar kelime reklamcılığı programlarına katılarak bunu sağlayabilirsiniz.

Yorumlar