İş Hayatında Adaylarda Aranan Özellikler

İş Hayatında Adaylarda Aranan Özellikler

iş ilanına başvuracağınız zaman, söz konusu özellikler iş görüşmesi sırasında firma yetkilisine gerek sunum yaparken gerek soruları yanıtlarken faydalı olur.
6/1/2017 5:53:15 PM tarihinde eklendi ve 1331 kez görüntülendi.

İş Hayatında Adaylarda Aranan Özellikler

Bir iş ilanına başvuracağınız zaman, aşağıda belirtilen özelliklerden bir kısmının aranacağını bilmeniz yararlı olacaktır. Ön yazınızın ve özgeçmişinizin hazırlanmasında  bu özelliklerden yararlanabileceğiniz gibi, söz konusu özellikler iş görüşmesi sırasında iş ilanını veren firma yetkilisine gerek sunum yaparken gerek soruları yanıtlarken oldukça faydalı olur.

1. İşverenlerin aradığı özelliklerin başında zeka geliyor

    Yapılan araştırmalar çalışanların işe katkılarının yüzde 76’sı zeka seviyesiyle ilgili olduğu görülüyor.

2. Önemli olan ikinci bir özellik liderlik

   Verilen işleri ve sorumlulukları üstlenebilme yeteneğidir.

3. Dürüstlük

 Hem sosyal hayatta, hem iş hayatında başarılı olmak için en önemli niteliktir. 

4. Sempatik olmak

 İşverenler, işe başvuran adayın diğer ekip arkadaşlarıyla iş birliği ve uyum içerisinde çalışmasını son derece önemlidir.

5.Yetkinlik

   Kariyerinizin temel taşı yetkinliğinizdir. Yetkinlik bir işi yapabilmeniz için sahip olmanız gereken özelliklerdir.

6. İş verenler için cesaret önemli

 Cesaretli olmanız iş hayatında zorluklara karşı ne derece meydan okuyacağınızı gösterir.

7.Güç

İş hayatında ki zorluklara karşı gösterdiğiniz azimdir İş hayatında bazen karşınıza zorluklar çıkabilir bu zorluklara karşı serinkanlı, sakin ve rahat olmaya çalışın.

Son olarak; yaratıcı, konusunda yetenekli, sonuç almasını bilen, yönetmesini bilen, durağan düşüncelere saplı olmayan, güven aşılayan, tedbirli, dikkatli, çabuk düşünebilen, hafıza gücü iyi olan, sağduyusu kuvvetli, çalışma disiplini olan, dinlemesini bilen, uyumlu, başkalarıyla iyi ilişkiler kurabilen, ağır işte başarı gösteren, verilen görevi zamanında tamamlayan, devamlı hareket halinde olan, belirlenmiş işi bitiren, gegin durumlarda sakin kalabilen, sorumluluk alabilen, inisiyatif kullanabilen, enerjik, problem çözücü, gider bilinci bulunan, karar verebilen özelliklerden en azından bir kısmına sahip iseniz şansınız oldukça fazla demektir.

Yorumlar