İş Hayatında Başarı İçin Kurallar

İş Hayatında Başarı İçin Kurallar

Motivasyon, iş yaşamının vazgeçilmez ögelerinden biridir. Çünkü iş yaşamında hemen herkesin hedefleri ve amaçları vardır.
5/11/2017 9:36:06 AM tarihinde eklendi ve 398 kez görüntülendi.

İş Hayatında Başarı ve Motivasyon  İçin Önemli Kurallar.

Motivasyon, iş yaşamının vazgeçilmezlerinden biridir. Çünkü iş yaşamında neredeyse herkesin hedefleri ve amaçları vardır. Kimi insanlar kariyer odaklı olur ve belirli bir yere ulaşmak isterler. Kimileri ise yaptıkları işe kendinden bir şeyler katmak ister, kimileri daha yaratıcı fikirler ile dünyayı güzelleştirmek isterler. Her ne olursa olsun iş yaşamında başarılı olmak için motivasyon önemlidir. Peki motivasyon nedir? Kısaca; bireyin bir şey yapma isteği veya dürtüsüdür. Bu duygunun harekete geçebilmesi için bir tutku ya da beklentinizin olması gerekir.

İş yaşamında motivasyon teknikleri nelerdir? Nasıl başarılı olabilirsiniz?

Hedeflerinizi Belirleyin

Hedeflerinizi  bir kağıda yazarak hayallerinizi somutlaştırma yönünde ilk önemli adımı atmış olursunuz. Hedeflerinizin hepsini detaylı bir biçimde belirlemelisiniz. Ayrıntılı olarak açıklanmış hedefleriniz bilinçaltı başarıya programlayacaktır.

İmaj Yöntemini Kullanın

Hedefleriniz ve hayallerinizle ilgili kafanızda bir film çekin. Örneğin beş yıl sonra nerede olmak istiyorsunuz, işiniz ile ilgili neyi geliştirmek istiyorsunuz, hangi konumda olmak ve neyi yapmak istiyorsunuz. Hepsini bir kurgu haline getirip kafanızda canlandırın. Bu canlandırma sayesinde bilinçaltınıza bu hayali gerçek kıl mesajı göndermiş olursunuz.

Eğitim Alın

Ne yapacağınızı bildiğinize göre hedeflerinize ulaşmak için gerekli olan bilgi ve beceriler için eğitim almalısınız. Öncelikle eksikliklerinizi tespit edin. Daha sonra bu konular ile ilgili seminer, eğitim, toplantı ve konferanslara katılarak kendinizi geliştirin.

Motivasyon Başarılarını Okuyun

Başarı hikayeleri okumak daima size iyi gelecektir. Başka insanların hedeflerine ulaştıklarını görmek ve onların sahip olduğu tutku size de ilham verecektir. Bilim insanları, kanaat önderlerinin biyografilerini okuyarak başarı için gerekli gücü içinizde bulabilirsiniz.

Hatırlatıcıları Göz Önünde Tutun

Size hedeflerinizi hatırlatan yazılar, objelere  çevrenizde yer verin. Herzaman göz önünde bulundurduğunuz bu nesneler sayesinde sürekli hedeflerinizi hatırlayacak ve onlar için çalışacaksınız.

Rol Belirleyin

Kendinize bir rol belirlemek de motivasyon için önemli bir etkendir. Düşüncelerine önem verdiğiniz, onun gibi olmak istediğiniz ve saygı duyduğunuz bir kişiyi Takip edebilirsiniz. Bu takip de size ilham verecektir.

İnsanları Motive Edin

Motivasyonunuzu yükseltmek için başkalarının hayallerine destek olun. Onları yardımcı olun. Birinin hayallerini gerçekleştirmesine yardımcı olmak sizi de hedeflerinize doğru yönlendirecektir.

Yorumlar