İyi Bir Girişim Fikri İçin 10 Kural

İyi Bir Girişim Fikri İçin 10 Kural

Girişimlerde nasıl başarılı olunacağı Ancak iş fikrinin gerçekleştirilmesi konusuna çok az değiniyoruz. Aklınıza harika bir fikir gelbilir.
5/11/2017 9:17:57 AM tarihinde eklendi ve 342 kez görüntülendi.

 Çok İyi Bir Girişim Fikri İçin 10 Kural

Girişimler, girişimlerde nasıl başarılı olunacağı ve iyi, sadık bir yapılanma için neler yapılası gerekir hakkında bir hayli konuşuruz. Ancak iş fikrinin gerçekleştirilmesi anlamında az denecek kadar konuşuruz. Aklınıza harika bir fikir geliyor… Bunu fark edersiniz ve en zor görevlerden birini bir girişimci gibi üstlenip başarana kadar asla durmyacağınıza emin oluyorsunuz. Bu başarıya yardımcı olmak için, girişim fikrinizin başlangıçtan itibaren iyi olmasını sağlamaya yardım edecek bir yol denemeye karar verdim.

Elbete fikrinizde başarıyı elde etmek için sonsuz şeyler de var. Ama uygun hazırlıklar olmadan karşınıza he zaman sizi yavaşlatacak ya da girişim fikrinizi tamamen parçalayacak sıkıntılar çıkacaktır. Büyük ihtimal çok sayıda girişimcinin size, kendi fikirlerinin; kendilerinin istediği ama mevcut olmayan bir aracı ya da servisi etkinleştirmek ya da yaratmak için bir ihtiyaç olarak ortaya çıktığını ve geliştiğini anlattığına şahit olmuşsunuz, değil mi?

Bu tamamen bir girişim fikri üzerine gelişmiştir. Eğer sizin girişimcilik fikriniz sadece para kazanmak amaçlıysa; başarmak için şansınız çok düşüktür. Hiçbir şirket ilk üç yıl içinde iyi bir gelir elde edemez. Bu, işinizi kapatmayacağınıza veya kaybetmeyeceğinize emin olmak için, içinde bulunulması gereken alıştığımız bir gelişme, büyüme sürecidir. Ve bu her zaman çaba göstermektir.

Şimdi size çok iyi Bir Girişim Fikri İçin 10 Kural başlıklı başarılı bir girişim için neler yapılması gerektiği özetliyorum.

 Şayet bu listeye bir göz atarsanız, devamında fikrinizi hayata geçirmek için bir şansınız olacak dahası fikrinizi başarı konusunda, gelecek için dahi son derece güçlü bir hale getirdiğinizden emin olursunuz.

 Büyük bir girişim fikri zaman zaman  sizi bir anda zorluklarla karşılaştıracak; ya da sonuna kadar sizi geliştirecektir. Ancak burada konumuz ise. Size, aşağıda verilen tüyolarla fikrinizin doğuşunu, gelişimini ve sürekliliğini güçlendirdiğinize, kesinleştirdiğinize ve bundan emin olmaya ihtiyacınız var. Şayet bu tüyolara göz atarsanız; şunu neredeyse garanti edebilirim ki, fikrinizi türkiyeye açmanın bir yolunu bulmanız, ilk yıllarından itibaren geliştirmeniz ve büyük bir başarı yakalamanız mümkün olacaktır. Planlama, yaratıcılık ve kendini işine verme, başarılı bir fikrin başlıca kuralıdır.

ÇOK İYİ BİR GİRİŞİM FİKRİ İÇİN 10 KURAL

1. iş Fikriniz hakkında heyecanlısınız.
Siz bir işi sadece para kazanmak için koşturuyorsanız; hiç yapmayın. Para büyük bir motivasyon kaynağı olabilir ama sizi bir girişimci olmanın zor süreçlerinde başarılı bir sona ulaştırmaz. Kendinizin 5 yıl içinde bu iş üzerinde çalıştığınızı görebilme konusunda çok heyanlı mısınız?

2. Kolay!

Büyük fikirler üretirler; doğmazlar. Hayri Karatay bir sabah ‘ ilginç bir tasarım oluşturacağım.’ diyerek uyanmamış. Günümüzde tüm büyük firmaları küçük bir şeylerle başlamış; daha sonra, bunun üzerin büyümüşler.

3. Gelir Akışı!

Bir girişimi yanlız bir gelir akışı üzerinden devam ettirmek daha şanslı olur. İki ya da üç tanesi bir kenarda dursun…Böylece, başlangıç için bir tanesine yoğunlaşın. Şayet işletmenizi destekleyebilecek bir gelir akışı tespit edemiyorsanız; bu demek oluyor ki sıkıntlı bir işletmedir.

4. Bir Gelir İçin Birkaç Adım

1 TL kazanmadan evel kaç tane işin gerçekleşmesi gerekir? Karmaşayı dengeleyen ilgili paydaşların sayısını tespit edebilirsiniz.

5. Siz Müşterileri Tanıyorsunuz.

Başlangıçtan itibaren, sizin ürünüze büyük bir gereksinim duyan hedef kitle için çok özel bir ar-ge  ve pazar payını bilmeniz gerekir. Bu demektir ki; hedef kitlenin ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanacak bir proje alıcılarına başarıyla ulaşacaktır.
Sizi sizden çok tanıyan biri yoktur. Bu da çok sayıda büyük işletmenin, kişisel ihtiyaçlardan doğmasının sebebidir.

6. siz Pazarı Biliyorsunuz.
Siz sahada uzman bir yönetici değilseniz; bu pazarın geleceği hakkında iyi bir vizyona sahip olmanız mümkünmü? Eğer siz  bir uzman değilseniz; iş başı için acele edin!

7. Yeterli Kadar Geniş Pazar

Çalışacağınız pazar sahasını seçerken harcayacağınız süreye ve paraya değecek bir pazar olmasına dikkat edin. Bunun için bütün araştırmaları yapıp ona göre bir plan oluşturun.

8. Orjinal Gizli Cesur

Başkasından daha iyi ya da eşsiz, veya kendinize özgü olarak yaptığınız şey nedir?  Cesur olun! Çünkü; en iyi fikirler dönüşümlüdür, marjinal değildir.

9) Siz Onu Öldürmeyi Denediniz!

Pozitif takviye bulmak kolay. Ancak sizin işiniz, fikrinizi kötü etkileyen şeyleri bulma aşamasında. O nedenle fikrinizi sık sık  kötü etkileyen olumsuzlukları birer birer elemeniz gerekir.

10. Siz İş Fikrinizi Paylaşıyorsunuz!

Birinin her şeyi bırakıp gitmesi ve hayatlarını senin fikrini gerçekleştirmeye adama şansı yoktur. Mümkün olduğunca geri bildirim almak da sizi daha iyi bir zemine taşıyacaktır. 

Yorumlar