Kariyer ve Başarının Yolları

Kariyer ve Başarının Yolları

Emlak ofisleri sektör içinde özgür ruhlu olmalıdır. Sektörde özgürce hareket edebilmenin etkili yolu ise bir strateji belirlemek ve bunu işinizde uygulamaktır
7/4/2017 11:17:03 AM tarihinde eklendi ve 416 kez görüntülendi.

 Kariyerinde Başarılı Strateji Oluşturmak:

İlanlarda.com Kariyer ve Başarının Yolları;

Emlak ofisleri sektör içinde özgür ruhlu olmalıdır. Bir emlak kariyeri, harika bir yaşam için iyi fırsatlar sunabilmelidir. Sektörde özgürce hareket edebilmenin en etkili yolu ise bir strateji belirlemek ve bunu işinizde uygulamaktır.

Stratejinizi oluşturmak için bir yol düşünün ve bunu işinizde uygulayın. Çünkü stratejiler, doğru noktalara olan farkındalığınızı arttırır. Belirli bir strateji nasıl oluşturulur?

1-Ana hedefinizin ne olduğunu belirleyin

Bunun için kendinize bir soru yazın: “Ne istiyorsun?” Cevabı vermeden önce şunları düşünün. Bir emlak ofisi için üç şey çok önemlidir. Bunların ilki bol satış, aynı zamanda bol geliri ifade eder. İkincisi bol kişisel zaman, aynı zamanda huzurlu bir zihni anlatır. Sonuncusu ise bol güven, aynı zamanda kendinizi ve işinizi güven altına almayı anlatır.

Bu durumda sorunuza cevap olarak “satış, huzur, güven” kelimelerini yazın. Bunlardan hangisini daha çok istiyorsunuz? Kendinize sorun ve onları daire içine alın.

2-Yeteneklerinizi ölçün

Bu sektörde başarıya ulaşmak istiyorsanız yeteneklerinizi ve becerilerinizi geliştirmek zorundasınız. Pazarlama, müşteri ilişkileri, ikna etme gücü, sosyal medya kullanımı, bütçe hazırlama gibi sektör içindeki her konudaki yeteneklerinizi gözden geçirin.

Hangilerinde iyisiniz ve hangilerinde kötüsünüz? İyi olduklarınızı korumak için, kötü olduklarınızı ise geliştirmek için neler yapmanız gerektiğini araştırın ve uygulayın.

3-Güçlü ve zayıf yönlerinizi keşfedin

Bir yıl içerisinde büyük oranda bir büyümeyi ve bu büyümeyi devamlı kılmayı nasıl sağlarsınız? Bunun için yapmanız gereken zayıf ve güçlü yanlarınızı ortaya koymaktır. Eğer hangi noktalarda ve durumlarda sendelediğinizi veya başarılı olabildiğinizi bilirseniz, yıl boyunca karşılaştığınız durumlarda buna göre hareket etme şansınız olur.

Zayıf olduğunuz noktaları bilerek bunların üzerine düşersiniz ve böylece zaman kaybetmezsiniz. Yine elinize bir kâğıt alın ve zayıf yönleriniz ile güçlü yönlerinizi sıralamaya başlayın.

4-Müşteri araştırma ve yönetmede ne durumda olduğunuzu görün

Kâğıdınızda müşteri araştırması diye bir başlık atın ve altına şu dört kelimeyi yazın. Üretimiletişimdönüşüm ve takip. Bunların her biri müşteri yakalama konusunda birer yetenektir. Her birinin karşısına kendinize verdiğiniz puanı yazın ve zayıf olduğunuz yanları geliştirmeye çalışın.

Üretim: Yeterince müşteri elde edebiliyor musunuz?

İletişim: Müşteri elde ettiniz ancak onu elinizde tutmak için etkili konuşmayı yapabiliyor musunuz?

Dönüşüm: Görüşme yapmaya ikna ettiğiniz müşterinizi iyi bir satış ile sonuçlandırabiliyor musunuz?

Takip: Anlaşmanızı tamamladığınız müşterilerinizi takip ediyor musunuz, yoksa bir defa iş yaptıktan sonra onu ilelebet kayıp mı ediyorsunuz?

Tüm bu adımlar ve buna benzer sektörle ilgili aklınıza getireceğiniz adımlar, sizin stratejinizi belirleyecek olan aşamalardır. Bu sorulara vereceğiniz cevaplar kendinizi baştan aşağıya irdelemenize ve her alanda izleyeceğinizi yolu belirlemenize son derece kolaylık sağlayacaktır.

5-Satış becerilerinizi değerlendirin

Satış becerilerinizden yeterince emin misiniz? Görüşmelerinizde size mi soru soruluyor yoks siz mi soru sorarak dinlemeyi tercih ediyorsunuz? Kâğıdınızı alın ve kendinizi bu konularda oylayın. Çıkan sonuca göre bir satış yöntemi belirleyin.

Yorumlar