Sosyal Medyadan Müşteri Bulmanın 5 Yolu

Sosyal Medyadan Müşteri Bulmanın 5 Yolu

Sektörünüzle, ilanlarınızla, ürünlerinizle ya da verdiğiniz hizmetlerle ilgili sosyal medyada yapılan paylaşımları arayın.
2/5/2018 9:15:22 PM tarihinde eklendi ve 591 kez görüntülendi.

Sosyal Medyadan Müşteri Bulmanın 5 Yolu

Sosyal medya ile yeni müşteriler kazanmak

Sosyal medyanın marka bilinirliğini arttırmak ve müşteri edinmek için iyi fırsat sunduğunu biliyoruz. Fakat bu fırsatları gerçeğe dönüştürme anlamında ne yazık ki yeterli çabayı harcamıyoruz. Birçok farklı marka yeni müşteri bulmak ile ilgili sıkıntı yaşıyor. Faaliyet gösterilen ilere uygun paylaşımlar bulunamıyor, hedef kitleye hitap edilemiyor ya da hedef kitleyle bağlantı kurulabilse dahi ilgileri çekilemiyor. Yaratıcı, anlamlı ve ilgili içeriklerin orta ve uzun vadede prim yapacağına yola çıkmak için öncelikle ilk adımların atılması gerekiyor.

Arama Yapın

Sektörünüzle, ilanlarınızla, ürünlerinizle ya da verdiğiniz hizmetlerle ilgili sosyal medyada yapılan paylaşımları arayın. Kendi markanızı da arayabilirsiniz ancak bu doğru sonuçlar vermeyecektir. Müşteriler zaman zaman marka adı yerine ilgili ürün ya da hizmetlerle ilgili paylaşım ya da yorum yapmış olabilirler. Ürün veya hizmet bazında arama yaparak potansiyel müşterilere erişebilirsiniz. Aynı zamanda rakiplerinizin hesaplarını da detaylı bir şekilde incelemelisiniz. Rakiplerinize yorum yapan, soru soran müşteriler de sizin potansiyel müşterileriniz arasındadır. O kişilerle bağlantıya geçebilir ve hali hazırda sunduklarınızla ilgilenen kişilere erişme şansınız olabilir. Onlarla temasa geçtiğinizde; öncelikle ne istediklerini sorgulamalı ve ihtiyaçlarını karşılama niyetinde olduğunuzu hissettirmelisiniz. Önce samimiyet, sonra satış!

Görsellerin Gücünü Kullanın

Bazen tek bir resim binlerce kelimeye bedeldir. Twitter, Instagram ve Facebook gibi platformlarda etkileyici resimler paylaşırsanız diğer yaptıklarınız teferruat olarak kalacaktır. Müşterileri sıkmayan, dikkatlerini çeken ve sizlerle bağlantıya geçmelerini teşvik eden görseller tahmininizden daha faydalı olabilir. Paylaştığınız resimlerin ilan ve ürün odaklı olmamasına dikkat edin.

Tüm Mecralara Renk Verin

İşletmeniz birden fazla sosyal medya platformunda yer alıyorsa ve her platformda aynı paylaşımları yapıyorsanız sizi takip etmek onlara bir şey kazandırmayacaktır. İlanlarınızı, Ürünlerinizi ve hizmetlerinizi tanıtmak için oluşturduğunuz şirket profillerinizin her birini birbirinden farklılaştırın. Yaratıcılığınızla sosyal medya platformunun dinamiklerine uygun olarak paylaşım yapın. Örneğin Facebook’ta etkinliklerinizin paylaşımlarını, Instagram’da ürünlerinizin benzersiz resimlerini, Twitter’da ise ödüllü yarışmalar düzenleyebilirsiniz. Sürekli değişimle hedeflerinize kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Etkileşimlerinizi Kişiselleştirin

Müşterilerinizle etkileşime geçtiğinizde genel söylemlerde bulunup onların müşterilerinizden sadece biri olduklarını hissetmelerini sağlarsanız aranızdaki bağı güçlendiremezsiniz. Size yorum yapan, mesaj atan müşterilerinizle samimi ve kişisel bir üslupla iletişime geçmelisiniz. Canlı sohbet seçeneklerini açmalı ve kesinlikle onları bekletmemelisiniz. Unutmayın ki ürünlerinizi almadan önce sizden bilgi isteyen kişiler bekletilmeyi istemezler. Cevabınızı geç verirseniz daha hızlı cevap veren bir firmanın profiline yönelebilirler. Madem ki yeni müşteri kazanmak istiyorsunuz bunu göz ardı etmemelisiniz.

Bırakın Müşterileriniz Parlasın

Emlak, araba, iş ilanları, evden eve nakliye, temizlik firmanız, güzellik ve estetik ve daha örnekleyebileceğimiz tüm sektörler, tüm esnaflar sektöründe yer alan bir firmanız varsa müşterilerinizin sizin ürünlerinizle çekilip, sizi etiketlediği fotoğraflara kayıtsız kalmayın. Fotoğraf çekilip sizin markanızı etiketleyen müşteriler göz önünde olmak istediklerini açıkça ifade etmişlerdir. Gerekirse kendilerinden izin alarak resimlerini şirketinizin profilinde paylaşın ve aldıkları her bir beğenide markanıza karşı sadakatlerinin arttığına şahit olun.

Yorumlar