Ağızdan Ağıza Pazarlama’nın Önemi İlanlarda.com

Ağızdan Ağıza Pazarlama’nın Önemi İlanlarda.com

Ağızdan ağıza iletişim, insanların reklamlardan bile önce yaptıkları, şuan yapıyor oldukları ve gelecekte de yapacakları temel şeydir.
5/21/2017 7:57:59 AM tarihinde eklendi ve 918 kez görüntülendi.

Ağızdan Ağıza Pazarlama’nın Önemini ilanlarda.com’da inceleyin!

 Ağızdan ağıza iletişim, insanların reklamlardan dahi önce yaptıkları, şuan yapıyor oldukları ve gelecekte de yapacakları  şeydir. Pazarlama anlayışı ile daha çok çağdaş pazarlamanın işi. Yapılan çalışmalar marka sadakati yüksek olan kişilerin marka hakkında daha iyi yorumlar yaptığı gerçek. Markaların yaşattıkları deneyimlerin kişilerin marka sadakati ve olumlu ağızdan ağıza iletişimi konusunda kritik.

İlanlarda.com ilan sitesi İmtiyaz Sahibi Hayri Karatay Şimdi gelin hep beraber Ağızdan Ağıza Pazarlama ile ilgili söylenmiş bazı sözlere bakalım!

Neden Önemli?

  İlanlarda.com ilan sitesi İmtiyaz Sahibi Hayri Karatay Ağızdan Ağzıda Pazarlama’yı nasıl yaratacağınız hakkında  bunları söylüyor .Bir içeriğin viralleşmesi şans değildir. Tesadüf de değildir. İnsanların birşeyler hakkında konuşması ve paylaşmasının arkasında bilimsel birşeyler var. Bir tarif veya formül..

Arkadaşlarından bir ürün hakkında aldıkları olumlu yorumun o ürünü alma konusunda en büyük etken olduklarını ifade ediyor.                                                                                         

Bir müşterinin sizin ile olan deneyimlerini anlatması sizin kendiniz hakkında yazdıklarınızdan ya da söylediklerinizden yüz kat değerlidir. Çünkü marka deneyimi günümüzde markaların müşterileri ile olan ilişkilerini yönlendirmesi açısından önemli.

Hayri Karatay İnsanlar insanları etkilerler. İnsanları güvendikleri bir arkadaşlarından aldıkları tavsiyelerden daha fazla etkileyen bir şey yoktur. Güvenilen bir yönlendirme reklamın kasesi gibidir.”“En fazla hasılatımıza ücretli reklam yerine müşteri ilişkilerine yatırım yaptığımız aman ulaştık. Müşterilerimizin bizi pazarlamasına izin verdik.”

İlanlarda.com ilan sitesi Sahibi Hayri Karatay formül tam şöyle anlatıyor:

Bizler kendimize yakın hissettiğimiz içerikleri paylaşırız,

Eğer insanlara ürünlerinizden sıkça bahsederseniz onlarda sizin hakkınızda sıklıkla konuşmaya başlarlar.

Eğlence, öfke ve heyecan gibi güçlü duygular barındıran içerikleri daha fazla paylaşırız.

Ölçülebilirlik önemlidir.

İçeriğin pratik değeri olması gerekir. Çünkü bizler sıklıkla bize de faydası olan ya da bir soruna çözüm olan içerikleri daha sık paylaşırız.

Hikaye yaratmak önemlidir: Hikayeler dinleyenleri etkilemek anlamında eşsizdir. Hikayeler sizin hakkınızda bir kıvılcım yaratır ve konuşmalar o kıvılcımı ateş yapar. Hedef kitlenin duygularına hitap etme konusunda hikayeler önemli yardımcılardır.

Yorumlar