Diyarbakır Satılık arsa arayanlar için iyi fikirler!

Diyarbakır Satılık arsa arayanlar için iyi fikirler!

Diyarbakır’da Arsa veya Arazi yatırım Tüyoları kazanç sağlayacak arsa yatırımı yapmak istiyorsanız, arsa satın alma ile ilgili tavsiyelere göz atın.
7/7/2017 1:53:01 PM tarihinde eklendi ve 1822 kez görüntülendi.

Diyarbakır Satılık arsa arayanlar için iyi fikirler!

ilanlarda.cum ilan sitesinden Diyarbakır’da Gayrimenkul yatırım Tüyoları

Bütçenize uygun ve kazanç sağlayacak arsa yatırımı yapmak istiyorsanız, arsa satın alma süreciyle ilgili tavsiyelere göz atın.

Diyarbakır’da Gayrimenkul yatırımı yapmayı düşünenler için seçeneklerden biri de arsa satın almak. Belirli bir birikime sahip olan ve birikimini geleceğini güvenceye almak için değerlendirmek isteyenler arsa yatırımına yöneliyor.

Diyarbakır’da arsalar 2, konutlar 1 kat arttı!

Arsa yatırımı uzun vadede kazanç sağlıyor. Başta emlak sitelerinde satılık arsa ilanları arasında vakit geçiren ya da bu konuda bir emlak ofisi ve gayrimenkul danışmanından destek alanların ortak amacı aynı: Bütçesine uygun ve kazanç sağlayacak arsa yatırımı yapmak.

İşte arsa yatırımı yapacaklar için önemli tavsiyeler:

1) Bir arsanın değerini belirleyen en önemli özelliğin imar olduğu unutulmamalı. İmarı olmayan arsa, yanlış bir yatırım olabilir. Bir arsanın tapusunun olması imarı olduğu anlamına gelmez. Bu nedenle bir arsayı almadan önce belediyenin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden imar durumunu öğrenin.

2) Ana yollara veya denize yakın arsalar daha hızlı değer kazanıyor. Haliyle bu özelliklere sahip arsalara yönelmekte fayda var.

En iyi arsa yatırımı için değerli bölge!

3) Bölgenize karar verdiniz, araştırmalarınızı yaptınız ve aradığınız özelliklere sahip bir arsa buldunuz. Şimdi aynı bölgedeki benzer arsaların fiyatıyla, satın almayı düşündüğünüz arsanın satış değerini kıyaslayın.

4) Satın alma kararı vermeden önce Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’nün web sitesini ziyaret edip ada ve parsel bilgileriyle sorgulama yapmayı ihmal etmeyin.                                                                                                              

5) Satın alacağınız arsa hangi bölgede yer almalı? Arsa yatırımında en kritik konuların başında yer seçimi geliyor. Özellikle gelecek beş yılda köprü, ana yol gibi ulaşım ve altyapı yatırımlarının yapılacağı bölgelerde arsa arayışına girmek, yatırımcısının kısa sürede kazancını katlaması anlamına gelebilir.

 

Yorumlar