İş Hayatında Motivasyon ve Başarı

İş Hayatında Motivasyon ve Başarı

Motivasyon, iş yaşamının vazgeçilmez öğelerinden biridir. Çünkü iş yaşamında herkesin hedefleri ve amaçları vardır.
2/12/2020 5:22:27 PM tarihinde eklendi ve 1193 kez görüntülendi.

İş Hayatında Motivasyon ve Başarı İçin Altın Kurallar:

Motivasyon, iş yaşamının vazgeçilmezlerinden biridir. Çünkü iş yaşamında herkesin hedefleri ve amaçları vardır. Bazı insanlar kariyer odaklı olur ve belirli bir yere ulaşmak isterler. Bazıları ise yaptıkları işe kendinden birşeyler katmak ister, kimileri daha yaratıcı fikirler ile dünyayı güzelleştirmek isterler. Ne olursa olsun iş yaşamında başarılı olmak için motivasyonun önemi çok büyük. Peki motivasyon nedir? Kısaca bu kavram; bireyin bir şey yapma isteği ya da düşüncesidir. Bu duygunun harekete geçebilmesi için bir tutku ya da beklentinizin olması gerekir.

İş yaşamında motivasyon teknikleri nelerdir? Nasıl başarılı olabilirsiniz?

Hedeflerinizi Listeleyin

Hedeflerinizi beyaz bir kağıda ayrı ayrı yazarak hayallerinizi somutlaştırma yönünde ilk adımı atmış olun. Hedeflerinizin hepsini detaylı bir şekilde betimlemelisiniz. Ayrıntılı olarak açıklanmış hedefleriniz bilinçaltınızı başarıya programlar.

İmajinasyon Yöntemini Kullanın

Hedefleriniz ve hayallerinizle ilgili kafanızda bir film çekin. Örneğin üç yıl sonra nerede olmak istiyorsunuz, işiniz ile ilgili neyi geliştirmek istersiniz, hangi konumda olmak istersiniz. Hepsini bir kurgu haline getirip kafanızda canlandırın. Bu canlandırma sayesinde bilinçaltınıza bu hayali gerçek kıl mesajı göndermiş olursunuz.

Eğitimler Alın

Ne yapmak istediğinizi bildiğinize göre hedeflerinize ulaşmak için gerekli olan bilgi ve becerileri edinmelisiniz. Öncelikle eksikliklerinizi belirleyin. Daha sonra bu konular ile ilgili seminer, eğitim,toplantı ve konferanslara katılarak kendinizi geliştirin.

Motivasyon Hikayeleri Okuyun

Başarı hikayelerini okumak size iyi gelecektir. Başka insanların hedeflerine ulaştıklarını görmek ve onların sahip olduğu tutku size de ilham verecek. Sanatçılar, Bilim insanları ve kanaat önderlerinin biyografilerini okuyarak başarı için gerekli gücü içinizde bulabilirsiniz.

Hatırlatıcıları Göz Önünde Tutun

Size hedeflerinizi hatırlatan yazılar, kitaplar evinizde ve çevrenizde yer verin. Sürekli göz önünde bulundurduğunuz bu nesneler sayesinde hedeflerinizi hatırlayacak ve onlar için çalışırsınız.

Rol Model Belirleyin

Kendinize bir rol belirlemek de motivasyon için önemli bir etkendir. Düşüncelerine önem verdiğiniz, onun gibi olmak istediğiniz ve saygı duyduğunuz bir kişiyi gözleyebilirsiniz. Bu gözlem de size ilham verecektir.

İnsanları Motive Edin

Kendi motivasyonunuzu yükseltmek için başkalarının hayallerine destek olun. Onları cesaretlendirin ve onlara yardımcı olun. Birinin hayallerini gerçekleştirmesine yardımcı olmak sizi de hedeflerinize doğru yönlendirecektir.

     https://www.ilanlarda.com

Yorumlar