Girişimcilik Nedir? Girişimci Kime Denir?

Girişimcilik Nedir? Girişimci Kime Denir?

Girişimcilik Nedir ve Girişimci Kime Denir Girişimcilik son yıllarda her yerde sıkça bahsedilen bir konudur.
1/27/2017 2:59:19 PM tarihinde eklendi ve 1224 kez görüntülendi.

Girişimcilik Nedir? Girişimci Kime Denir?

ilanlarda.com ilan sitesi Şöyle açıklıyor  Bu kavram,  genel ifadeyle kar amacı ile riski üstüne alan ve iş kuran kişinin yaptığı girişimdir. Teknolojinin gelişimi ile birlikte insanlar kafalarındaki projeleri hayata geçirmek için girişimler yapmaya başladılar. Kurumsal şirketlerdeki çalışma şartlarının ağır olması ve daha fazla para kazanma şansı genel olarak insanların yeni girişimler yapmaya zorloyor.

Girişimcide Olması Gereken Nitelikler

Girişimcilik ve iş kurm il ilgili kişi sağlam ama cesur adımlar atmalıdır. Kendine güvendiği ve birikim sahibi olduğu konuda iş kurmalıdır. Girişimci; öngörü sahibi olmalı, gerektiğinde geri adım atıp yeniden başlayabilmeli ve yaptığı işin tüm sorumluluğunu üstlenebilmelidir. Bununla beraber kuracağı işin sonuçlarını iyi bir şekilde değerlendirebilen, yaratıcı, iyimser ve sürekli yeni fikirler üretebilmelidir. Genel olarak girişimci olan kişi başkalarını motive edebilmeli ve liderlik vasıflarına sahip olmalı. Başarı güdüsü ve tutkusu olan kişiler ideal birer girişimci olabilir. Ayrıca bu kişiler var olan fırsatları görebilmeli, işini çok sevmeli ve yeni fikirlere açık olmalıdır. Bu kişiler bağımsız çalışmaktan hoşlanır, kazanç alanlarını iyi tespit eder, toplumsal amaçlar için yatırım yapar, istihdam sağlar ve kendi yeteneklerine paralel iş kolları kurmak isterler.

Girişimci Kime Denir?

Girişimci, mal ve hizmet üretimi yapmak amacıyla üretim unsurlarını en kazançlı koşullar altında bir araya getiren kişiye denir. Başka kişilere de istihdam sağlar. Yetenek, birikim ve cesaret özelliklerinin birleşimi girişimciyi meydana getirir. Girişimci risk alır ve iş projesini hayata geçirir. Girişimci olan kişi hem para kazanır hem  ekonomik bir değer üretir. Başka kişilere de istihdam sağlar. Yetenek, birikim ve cesaret özelliklerinin birleşimi girişimciyi meydana getirir.

Markaların Girişimcilik Tanımları

ilanlarda.com internet ilan sitesi; Diğer  site ve portallardan farklı olarak bir proje geliştirdi Türkiyenin 81 İlinde istihdam yaratmayı hedefliyor.

ilanlarda.com; Bireyle yetinmeyen, siyaseti kamu yararı aksiyona yönlendiren, beceri olarak fayda ve prestij odaklı tüm eylemlerin kesiştiği nokta olarak fikir üreten sıra dışı yöntemleri , geçmişi gelecekle birleştiren ve şimdiyi yaratan yetenek olarak ifade eder ve eski kuralları çağdaş yeniliklerle yorumlayan ve aksiyona geçiren beceri olarak tanımlar.

Yorumlar