Girişimcilik Fikri İçin On Kural

Girişimcilik Fikri İçin On Kural

Planlama, yaratıcılık ve kendini işine adama, başarılı bir fikrin temel taşıdır. Bu kategorilerden hangilerinin sizde mevcut olduğu tamimiyle size bağlı.
2/12/2020 11:36:00 AM tarihinde eklendi ve 524 kez görüntülendi.

Harika Bir Girişim Fikri İçin 10 Kural

Girişimciler nasıl başarılı olunacağı ve iyi bir yapılanma için neler yapılacağı hakkında bir hayli konuşulur. Ancak iş fikrinin gerçekleştirilmesi konusuna nadiren değiniyoruz. Aklınıza harika bir fikir geliyor… Bunu fark ediyorsunuz ve en zorlu görevlerden birini bir girişimci gibi üstlenebilmeyi başarana kadar. Bu başarıyı pekiştirmenize yardımcı olmak için, girişim fikrinizin başlangıçtan beri iyi olmasını sağlamaya yardım edecek bir yol denemeye ve bulmaya karar verdim.

Ancak fikrinizin başarıya ulaşmasını sağlamak için söz konusu olan sonsuz şey var. Fakat uygun hazırlıklar olmadan karşınıza sürekli sizi yavaşlatacak ya da girişim fikrinizi parçalara ayıracak şeyler çıkacak. Muhtemelen şaşırtıcı derecede fazla sayıda girişimcinin size, kendi fikirlerinin; kendilerinin istediği ama mevcut olmayan bir aracı ya da servisi etkinleştirmek ya da yaratmak için bir ihtiyaç olarak ortaya çıktığını ve geliştiğini anlattığına tanık olmuş olabilirsiniz.

Bu tamamen büyük bir girişim fikri üzerine gelişmiştir. Eğer girişimcilik fikriniz sadece para kazanmak amaçlı ise; başarmak için şansınız düşüktür. Genel olarak şirket ilk üç yıl içinde iyi bir gelir elde etmez. Bu, işinizi kapamayacağınıza veya kaybetmeyeceğinize emin olmak için, içinde bulunulması gereken alışılageldik bir gelişme, büyüme sürecidir. Bu çok çaba göstermektir.

İyi Bir Girişim Fikri İçin 10 Kural başarılı bir girişim için neler yapılması gerektiği çok güzel özetlenmiş. Eğer bu listeye bir göz atarsanız, devamında fikrinizi hayata geçirmek için bir şansınız olacak ve hatta fikrinizi başarı konusunda, gelecek için de son derece dayanıklı bir hale getirdiğinizden emin olursunuz.

 Büyük bir girişim fikri belki sizi bir anda zorluklarla karşılaştıracak; ya da sonsuza dek geliştirecektir. Sizin, bu listede sunulan tüyolarla fikrinizin doğuşunu, gelişimini ve sürekliliğini kuvvetlendirdiğinizi garantilemeye ve bundan emin olmaya ihtiyacınız var. Eğer bu tüyolara göz atarsanız; şunu  garanti edebilirim ki, fikrinizi dünyaya açmanın bir yolunu bulmanız, ilk yıllarından itibaren geliştirmeniz ve büyük bir başarı haline getirmeniz mümkün olacak. Planlama, yaratıcılık ve kendini işine adama, başarılı bir fikrin temelidir. Bu kategorilerden hangilerinin sizde mevcut olduğu tabii ki tamamen size bağlı.

HARİKA BİR GİRİŞİM FİKRİ İÇİN 10 KURAL

1. Fikriniz hakkında heyecanlımısınız.


 Siz bir işi sadece para kazanmak için koşturoyorsanız; derhal bırakın. Para büyük bir motivasyon kaynağı olabilir ama sizi bir girişimci olmanın zor dönemlerinde başarılı bir sonuca götürmez. Kendinizin 10 yıl içinde bu iş üzerinde çalıştığınızı görebilme konusunda oldukça heyecanlı mısınız?

2. Basit!

Büyük fikirler üretilirler; doğmazlar. Mark Zuckerberg bir sabah ‘ Sosyal bir grafik oluşturacağım.’ diyerek uyanmamamıştır. Bütün büyük işletmeler basit bir şeylerle başlamış; daha sonra, bunun üzerine gelişmişler.

3. Bir Gelir Akışı!

Bir girişimi sadece bir gelir kaynağı üzerinden yürütmek daha şanslı olur. Üç ya da dört tanesi öyle bir kenarda dursun…Böylece, başlangıç için birine yoğunlaşın. Eğer işletmenizi destekleyebilecek bir gelir akışı tespit edemediyseniz;  bu demektir ki kötü bir işletmedir.

4. Gelir İçin Birkaç Adım

On TL kazanmadan önce kaç tane şeyin gerçekleşmesi gerekir? Karmaşayı dengeleyen bu egzersizi izleyerek; ilgili paydaşların sayısını tespit edebilirsiniz.

5. Müşterileri Tanıyormusunuz.

İşin başından itibaren, sizin ürünlerinize büyük bir istekle gereksinim duyan hedef kitle için çok özel spesifik bir prototipi bilmeniz gerekir. Bu demektir ki; hedef kitlenin ihtiyaçları doğrultusunda yapılacak bir proje alıcılarına başarıyla ulaşacaktır.
Sizi sizden daha iyi tanıyan biri dev yoktur. Bu da çok sayıda büyük işletmenin, kişisel ihtiyaçlardan doğmasının sebebidir.

6. Pazarı Biliyormusunuz.


Eğer bir sahada uzman bir yönetici değilseniz; bu pazarın geleceği ile ilgili değerli bir vizyona sahip olmanız nasıl mümkün olur? Eğer bir uzman değilseniz; hemen iş başına!

7. Yeteri Kadar Geniş Pazar

Çalışacağınız pazar sahasını seçerken harcadığınız paraya ve zamana değecek iyi bir pazar olmasını dikkat etmelisiniz. Bunun için bütün araştırmaları yapıp ona göre bir plan oluşturun.

8. Orjinal Gizli Sos

Başkalarından daha iyi veya da eşsiz, ya da size özgü olarak yaptığınız şey nedir?  Korkmayın! Çünkü; en iyi fikirler dönüşümlüdür, marjinal değil.

9) Onu yok etmeyi Denediniz!

Pozitif takviye bulmak çok kolaydır. Ama sizin işiniz, fikrinizi kötü etkileyen şeyleri bulma aşamasındadır.Bu nedenle fikrinizi tekrar kötü etkileyen olumsuzlukları tek tek eleyin.

10. Fikrinizi Paylaşıyorsunuz!!!

Birilerinin her şeyi bırakıp gitmesi ve hayatlarını senin fikrini gerçekleştirmeye adama şansı neredeyse yok. Mümkün olduğunca geri bildirim almak da sizi daha iyi bir noktaya taşıyacaktır.               

‘Bir fikri çalan insanlar yüzünden endişelenmeyin. Eğer bu orijinal bir fikirse, bunu onlara kabul ettireceksiniz. 

     https://www.ilanlarda.com

Yorumlar