İlan Sitelerinin Şirketler ve İşletmelere Faydası Nedir?

İlan Sitelerinin Şirketler ve İşletmelere Faydası Nedir?

İşletmenizi ve Şirketinizi İnternet Kullanıcılarının Yapmış Olduğu Arama sonuçlarında, Google ve Diğer arama motorlarında sayfanızla buluşmasıdır.
2/12/2020 12:01:11 PM tarihinde eklendi ve 678 kez görüntülendi.

Reklam ve  İlan çalışmasının işletmen için ne gibi faydası var?

Bu çalışma işletmeniz tanıyan veya tanımayan internet kullanıcılarının yapmış olduğu arama sonuçlarında, google görsellerde ve diğer arama motorlarında sizin sayfanızla buluşmasını, işletmenizin bulunabilirliğinin artmasını ve yapmış olduğunuz işle alakalı ve bulunduğunuz bölgelerle ilgili aramalarda arama hacminizin artmasına yardımcı olacaktır.

Size neden güvenmeliyim?

Cevap

Çünkü işimizi ciddiye alıyor ve sizlere kurumsal bir hizmet sunmaya çalışıyoruz. İlanlarda.com sitemizde kayıtlı olan firmalar  aynı zamanda referanslarımızdır .

Organik Arama Sonuçları Nedir?

Cevap

 Aynı ilanı veya ürünü arayan birden fazla kullanıcı aynı anahtar kelimeyi yazmayabilir. Bir kullanıcının yaptığı arama bir diğerine benzemeyeceğinden dolayı yazılan anahtar kelimelerin nitelikleri birbirinden farklı olacaktır. Bu anahtar kelimeyi belirlemede kişinin konumu, ilanın niteliği gibi faktörler etkili olabilir. Bir kullanıcı eşyaları kırıldığı için güvenilir bir nakliyat firmasıyla çalışmak isterken diğeri uygun fiyatlı bir nakliye firması aradığı için farklı anahtar kelimeler üzerinden googlede aramalar yapabilir. Kişilerin yaptığı bu tür doğal arama sonuçlarına organik arama denilmektedir.

Organik aramalarda ne zaman çıkmaya başlarım?

Cevap

SEO emek, bilgi ve süreç gerektiren bir iştir. Bu nedenle organik aramalarda daha iyi yer almanızı sağlayabilmek için bilgi+emek+süreç = başarı formülü kullanılır. Belirlenen anahtar kelimelerde Google botlarının sayfalarınızı indeksleme sürecinden sonra organik aramalarda yer almaya başlarsınız.

Ödemeyi Nasıl Yapabilirim?

 Halkbank hesabına havale göndererek gerçekleştirebilirsiniz.

İade Şartlarınız nelerdir?

Cevap

İLANLARDA.com işletmenizle yaptığınız anlaşma ile ilanlarda.com profesyonelleri Google ana sayfada uzman ekipler tarafınca belirlenen anahtar kelimelerde 90 iş günü yer almamanız durumunda müşterinin isteği üzerine anlaşma fes edilbilir. Para iadesi müşterinin talebi sonucunda, hizmetten yararlanmadığı ve illegal bir bilgi olması durumunda müşteri iade talebinden sonraki 30 iş günü içerisinde yapılmaktadır.

SEO ne işe yarar?

Cevap

 Seo başta Google olmak üzere arama motorlarında organik sonuçlarda yer almanızı sağlar. Organik sonuçlar dediğimiz şey ise, belirlenen anahtar kelimelerde özgün içerik başta olmak üzere yapılan site içi ve site dışı seo çalışmaları ile doğal sonuçlarda google’nin 8 sekmesinden birinde yer almaktır. Seo bu nedenle zor ve meşakkatli bir Hizmettir. Emek, zaman ve bilgi ister. Bir nevi geleceğe yatırımdır. Çünkü seo sayesinde doğal sonuçlarda yer alır, Google tarafından “güvenilir bilgi” olarak algılanırsınız ve doğru kitleye ulaşmış olursunuz. Bu hizmetten yararlanabilmek için SEO uzmanları ile çalışmanız gerekmektedir.

Google Adwords Nedir?

Cevap

Google Adwords organik bir reklam değildir. Ücretli bir reklam ağı olarak karşımıza çıkmaktadır.  Google ‘nın sağ sekmesinde 10 reklam, en üstünde 2 reklam ve altında 3 reklam olarak görülen yanında sarı renkte reklam ibaresi bulunan çalışmalardır. Tıklama başına ücret ödediğiniz bu reklam ağında reklama çok büyük bir bütçe ayırmanız gerekmektedir.

Seo ve Adwords’un Arasındaki Farklar Nelerdir?

Cevap

İnsanlar sürekli olarak Seo ile Adwords’u birbirine karıştırmaktadır. Bu da çeşitli yanlış anlaşılmaları beraberinde getirmektedir. Öncelikle Seo ve Adwords’un ne olduğunu kısa bir şekilde özet geçelim. SEO bir arama motoru optimizasyonudur. İngilizce “Search Engine Optimization” İngilizce kelime grubunun kısaltması olan SEO Türkçeye Arama Motoru Optimizasyonu olarak çevirilebilir.

Peki Google Adwords ile SEO’nun farkı nedir?

Cevap

Adwordse parayı yatırdığınızda 15 dakika içinde reklamlarınız görüntülenmeye başlar. Seo’da yer alabilmeniz için oldukça büyük emekler verilmesi gerekir. Öyle 15 dk. da, 20 dk. da Google’nin birinci sayfasında yer almazsınız. Seo rekabetine göre en az 1 veya 2 ay gibi bir süreç gerekmektedir. Ve belirlenen anahtar kelimenin rekabetine göre sürekli çalışmalar yapılmalıdır. Doğru çalışmalarla ve doğru insanlarla çalıştığınız sürece seo sizlerin için daha faydalı olacaktır. Çünkü organik arama sonuçlarında yer almanız, reklam olarak yer almanızdan daha iyidir. Çünkü insanlar reklamların reklam olduğu bilinciyle gözlerine sokulduğunun farkında olduğu için güvenilir bulmamaktadırlar. Seoda ise organik aramalarda yer aldığınız için kişi bu sayfaları tararken bunun bir reklam çalışması olduğunun farkında değildir. Adwords’un maliyeti oldukça yüksektir. Ve insanların çoğunluğu adwords reklamları yerine organik sonuçları tıklamaktadır. Bu nedenle Adwordsten alacağınız geri dönüşler Seodan aldığınız dönüşlerden az olacaktır. Ve ayrıca kişiler sizi arasada aramasa da tıklama yapacağı için tıklama başına ücret ödeme durumunda kalacaksınız. Seo sayesinde uzun süre organik aramalarda yer edinirken Adwors reklamlarınız dönüşümlü olarak sayfada yer alacak. Bir sizin sayfanız görüntülenirken bir sizin gibi Adwords’ü kullanan diğer rakipleriniz sırayla yer alacaksınızdır. Bunun dışında aynı arama kelimesini kullanan kişiler sizin sonuçlarınıza her seferinde daha az ulaşacaktır. Bu nedenle Adwords yerine SEO’yu tercih etmeniz hem bütçeniz açısından hem de googleda yer almanız açısından daha sağlıklı olacaktır.

 Unutmayın İLANLARDA.com Ailesi Sizlere Faydalı Çalışmalar Yapmayı ve Sizleri Memnun Etmeyi Amaçlamıştır.

Yorumlar