Diyarbakır’da Arsalar 2 Kat Konutlar %30 Arttı!

Diyarbakır’da Arsalar 2 Kat Konutlar %30 Arttı!

ilanlarda.com yaptıkları araştırmalarda stadyum güzergâhındaki arsaların fiyatları son üç yılda 2 kata varan oranlarda arttığını gördüklerini anlattı.
7/2/2017 11:27:34 AM tarihinde eklendi ve 551 kez görüntülendi.

Diyarbakır’da Konutlar %30 Arsalar 2 Kat  Arttı!

Diyarbakır yeni stadyumu  son iki yılda bölgedeki arsa ve arazi  fiyatlarını 2 kata, konut ücretlerini ise 4%30 varan oranlarda artırdı.

Diyarbakır yeni stadyum son 2 yılda bölgedeki arsa fiyatlarını 2 kata konut fiyatlarını ise %30 varan oranlarda arttırdı.

İlanlarda.com Kurucusu Hayri Karatay Diyarbakır Yeni stadyumu son 2 yılda bölgeye kattığı değer üzerine yaptıkları çalışma yeni Diyarbakır stadyumun birinci derece etkilediği bölgelerin son dönemde yoğun talep gördüğünü dile getirdi.

  

Konut fiyatları %30 oranında arttı

İlanlarda.com Kurucusu Karatay Kayapınar  ilçe merkezinin yaklaşık 2 kilometre kuzeyinde yer alacak olan stadyumun Kayapınar  ile Yeni Şehir  ilçesi arasında yer alan bölgelerde konut satışlarını da etkilediğini belirterek, şunları kaydetti:
“kayapınar ilçe merkezinde 2014’te konutların metrekaresi ortalama 1500 TL iken şu anda 2 bin TL’ye yükselmiş durumda. Bu bölgelerde konut imarlı arsaların metrekaresi ise halen 6-7 Bin TL aralığında satılıyor. DİYARBAKIR  Bölgesi’nde Stadyum  güzergahı boyunca bağlar ilçesine kadar uzanan bölge ise ikinci derece talep gören bölge olarak öne çıkıyor. Yeni Şehir İlçesinde  2 sanayi, şilbi, iplik, yeni araştırma,  üç kuyular toplu konut, üç kuyular, seyrantepe, Kayapınar ilçesinde  75 yol, e tipi ceza evi, lunapark, diclekent, tekel bulvarı, yeni yol, gaziler, otogar,   semtlerini kapsayan bölgede tarlaların metrekare fiyatlarının 10-20 TL arasında lokasyonuna göre değişim gösterdiği gözleniyor.”

 Diyarbakır’ın emlak değerini yükselten proje!

“Metrekaresi 8 TL’den 16 TL’ye çıktı”

İlanlarda.com Hayri Karatay yaptıkları araştırmalarda stadyum güzergâhındaki arsaların fiyatlarının son üç yılda 2 kata varan oranlarda arttığını gördüklerini anlattı ve “Ayrıca talebe göre arzın kısıtlı olduğu lokasyonlarda spekülatif bilgilerin sanal bir rant oluşturabileceği sebebiyle gayrimenkul alım satımlarında son 10 yıldaki değer değişimlerinin de dikkate alınmalı.” diye belirti.

Stadyumun Projesinin başlamasıyla yatırımcıların projeden birinci derece etkilenen bölge kapsamında yer alan kayapınar ilçesinin ve yeni şehir ilçesinin bir kısmı yoğunlaştığını belirten İlanlarda.com Kurucusu Karatay, bölgede gerçekleşen yoğun talep sonrası tarla fiyatlarının 10’na varan oranlarda arttığını vurguladı.

Fiyatlar 3 yılda dengelenir

Karatay, mevcut süreçte stadyum ve yeni ceza evi yol güzergahının birinci derece yakın bölgelerinde gayrimenkul fiyatlarında yüksek artış görünse de önümüzdeki 3 yıl içerisinde fiyatların artacağının bekleniyor.
Hyari Karatay “Bu kapsamda imara açılan alanlar, bundan sonra yapılacak yatırımları da şekillendirecek. Bölgede henüz dengeye ulaşmayan değer artışlarının önümüzdeki 3 yıllık süreç içerisinde dengeye geleceği düşünülüyor.” 

Yorumlar